fake_img

Főzés & Hűtés & Hőtartás - A CONVOfolyamat

A CONVOChill és CONVOHold a CONVOTHERM két saját márkája, az ún. CONVOfolyamat alapját képezik. A CONVOfolyamat 3 részből áll; a Főzési (Cook) fázisban a kombi párolóban elkészül az étel, a Hűtési (Chill) fázisban gyorsan hűtjük le az ételt, legvégül pedig a Hőtartás (Hold) fázisban a felmelegített ételt a kívánt felszolgálási hőmérsékleten tartjuk.
Természetesen, minden kézikocsi kompatibilis a másikkal.


Garen11. lépés: Főzés
Az elkészített ételeket különösen gyengéd körülmények között készíthetjük el a CONVOTHERM kombi párolókban köszönhetően az ún. "Advanced ClosedSystem"- nek. Az ételekben a vitaminok és ásványi anyagok teljes egészében megmaradnak.
Kuehlen22. lépés: Gyors hűtés vagy mélyfagyasztás

Az előfőzött ételeket a kívánt hőmérsékletre hűthetjük a CONVOChill segítségével. Így az ételt további 72 órán át tárolhatjuk.
5Regenerieren3. lépés: Adagolás és felmelegítés

A lehűtött ételt ízlés szerint rendezzük el a tányéron, majd a tányérokat a bankett-kocsira helyezve felmelegíthetjük az ételt. Nincs más dolgunk mint a bankett-kocsit a CONVOTHERM kombi párolóba tolni.
Halten44. lépés: Az étel melegen tartása és felszolgálása

A bankett-kocsira helyezett forró tányérokat a CONVOHold-ba toljuk. A gép belsejében az ételeket a kívánt hőmérsékleten tarthatjuk 90 percen keresztül, anélkül, hogy az ételek minősége romlana.