ecoCooking_deu

Pénz megtakarító innováció: energiahatékony ecoCooking!

Egy új, választható főző programot, az ún, ecoCooking-ot fejlesztettünk ki az easyTouch készülékeinkhez. A DIN Norm 18873-1 normatíva alapján, a hagyományos főzési eljárásokkal összehasonlítva, bizonyítottan 25%-os megtakarítást érhetünk el az ecoCooking-al.

 

Az ecoCooking főleg az időigényesebb ételek elkészítésére használható, mint a marhasültek vagy például a Németországban is népszerű Leberkäse. Nem csupán az energia-megtakarítások jelentősek, de az ételek minősége is figyelemreméltó. A hús lágyabb lesz, ugyanakkor megtartja súlyát. Így a legtöbbet hozhatja ki termékeiből.

 

Az egyre növekvő energiaárak is közrejátszottak az ecoCooking kifejlesztésében. A koncepció egyszerű, ugyanakkor briliáns: az ACS (Advanced Closed System), mely minden Convotherm kombi párolóban alapfelszereltség, a sütéskor felhasznált hőmennyiséget teljes egészében a főzőkamrában tartja, így semmi nem vész kárba. Az ecoCooking ezt az opciót felhasználva előre programozott módban működik. Az ételhez a már meglévő hőmennyiséget használja fel, és úgy folytatja a főzést – amíg el nem éri a kívánt eredményt, a legrövidebb idő alatt.

 

Figyelem: a jelenlegi DIN 18873-1 normatívával, a kombi párolók vezető gyártói kifejlesztettek egy olyan technológiát, mellyel meghatározható a nagyobb konyhai készülékek energiafogyasztása. Így, most először a fogyasztási értékek összehasonlíthatók, és a gyártók által megfogalmazott ajánlatok leellenőrizhetők. Ezeket a mérési adatokat alapul véve a CONVOTHERM easyToUCH készülékek igazolhatóan 25 % - al kevesebb energiát használnak az ecoCooking program kiválasztásával.